Heldag för dig och din häst!

Frihetsdressyr & Akademisk Ridning

Basic uppsuttet eller på marken

Frihetsdressyr

Att lära sig förstå hästens språk, är något som alla borde prova på. Genom denna typ av träning får både du och din häst mer variation i arbetet. Ni får ytterligare en länk till en starkare relation och större förståelse för varandra. Hästen blir tryggare och litar mer på dig då du nu låter honom förstå dig. Låt dig heller inte skrämmas av myten om olater vid trickträning. Börja istället som vid all träning att först skapa en bra grund och bygg sedan stadigt och noggrant uppåt. Kom ihåg att all träning av denna typ grundar sig på att du ska få en så bra kommunikation som möjligt till din häst.

27/4 kl 9.00- 16.00

Två pass!!

Ett frihetsdressyr och

ett Akademisk Ridning

Mat, fika till människan och dag box till hästen, du får ta med mat till hästen. PRIS 1350 kr

Akademisk ridkonst

Den akademiska ridkonsten är den konst som bl a Bent Branderup återskapat genom att lägga vikt på hästens grundutbildning på det vis man gjorde förr. Här handlar det inte om att nå skolsprången så fort som möjligt, eller en piaff för att plocka tävlingspoäng. Utan det handlar om att genom böjning skola bakbenen till att använda bärkraften bakifrån och stolt bära upp sin ryttare. Hästen lär sig att hitta sin form även om den varit skadad och ändå hålla många år till som ridhäst utan att skadan märks eller känns hos hästen. Då man hela tiden arbetar i ett lugnt och avspänt tempo och rörelseschema kan man se denna ridkonst som motsvarande friskvård/sjukgymnastik för människor. Hästen musklas på ett sådant vis att den håller i många år som ridhäst utan spänningar och låsta rörelser.

Frida Schaffer


Frida har varit elev till Rebecca och Christofer på HorseVision i många år. Hon anställd som instruktör på HorseVision. Frida har utbildat både sina egna hästar och sina elever till en hög nivå inom frihetsdressyren.

Frida 070-284 28 95

frida@horse-vision.se

Jenny Gustavsson


Jenny är mångårig elev till instruktörerna på HorseVision. Anställd som instruktör på HorseVision. Jenny undervisar grunderna i både Frihetsdressyr och AkademiskRidkonst. Jenny har gjort Groundwork o Longe samt väpnar provet inom AkademiskRidkonst.

Jenny 072-524 98 09

jenny@horse-vision.se