Maria lifv

Maria är uppvuxen på Tjörn i en familj med missbruksproblem vilket innebar att hon tidigt fick ta stort ansvar för hemmet och för sig själv. Maria spenderade mycket tid hos sin mormor och morfar som bedrev jordbruk med många olika djur och Maria lärde sig tidigt att hantera djur och umgås över generationsgränserna. Erfarenheterna från barndomen har Maria tagit med sig in i vuxenlivet och vänt dem till något positivt. Barndomen har gett hjärtesår men också vetskapen att hur tufft livet än är så går det att vända det till något bra. Marias tidigare yrkeserfarenhet kommer från restaurangbranschen och vården. Hon har bland annat vunnit pris i matlagningstävlingar. 2007 startade hon Toric Center tillsammans med sin livskamrat Peter. De bor i dag på gården tillsammans med sina två gemensamma barn och Peters tre barn från tidigare förhållanden.

Peter johansson

Maria träffade sin livskamrat Peter på bryggan i Strömstad och kärlek uppstod. Tillsammans driver de sitt livsprojekt Toric Center. Peter arbetar som driftstekniker på ett företag i Lysekil. På ledig tid är han delaktig i gårdens alla sysslor, en stalledräng helt enkelt. Och det händer att han sitter upp och rider ibland. När det blir ledig tid över styrketränar han gärna eller kör en runda med sin Harley Davidson.

På ytterkanterna Olof Hansson och Helena (f Olsdotter). Olof köpte Nöteberg 1858. I mitten min morfar Hilmer Olsson och mormor Lovisa (f Johansson). Båda från Lyse vigda 1877 men flyttade inte ihop till Nöteberg förrän 1877! Kortet taget 1896.2016 hade vi äran att träffa och fika med Lennart och Aina.

Lennarts släktingar var uppväxt på Nöteberg.

Vi fick senare ett mejl med bilder i från Lennart och Aina.


Hej och tack för besöket i somras. Det värmer fortfarande mitt hjärta! Försöker nu att få över några kort från gamla tider.

Hälsningar Lennart och Aina

Familjen och ett par drängar. Kortet taget 1896. Obs att huset har fronten mot öster, en skorsten och bara ett fönster på varje sidan av verandan.

Karl 80 år 1965.Han sålde Nöteberg i början av 1950-talet. Kortet taget hos dottern Asta Lindén där han bodde de sista åren.

Familjen tagen 1897. Invigningen av nya huset? Den lille pojken är min äldste kusin Gunnar – far Oscar. Äldste sonen på Nöteberg och hans hustru Agda. Senare bosatta på Gåseberg.